donderdag 2 juli 2020

Orde van de rits uit Zo Geknipt

Voor een swap maakte ik twee cadeautjes. Zo leuk om elkaar te verrassen met een leuk zelfgemaakt cadeautje in deze bijzondere tijden. Geen grote dingen was de afspraak, max 2 cadeautjes, bij voorkeur iets wat door brievenbus past en dat gemaakt is met spullen uit eigen voorraad. Het thema was 'Staycation'. Ik maakte een ritstasje en stipte een bordje voor haar.
Van mijn swapmaatje kreeg ik de volgende steekwoorden: blauw, roze, rood, groen, heldere kleuren en lezen, koken, naaien. Ik had al snel het idee van een etui o.i.d.. Ik ben eerst begonnen met lekker rondneuzen op Pinterest om inspiratie op te doen. Daar kwam ik deze pin tegen, en die techniek zat al langer in mijn hoofd om een keer te doen.
Ik koos voor kobalt blauw en een stofje met wereldprint: heldere kleuren en past mooi in het thema Vacation. Voor de voering koos ik een Holland stofje, dat past weer mooi in het thema Staycation en zo is de cirkel weer rond.
Ik gebruikt een kobalt blauwe canvas en een groene rits voor de kleur. De kleuren van de wereldprint zijn  natuurlijk ook lekker fris. Ik bepaalde zorgvuldig de volgorde van de stroken, zodat er veel verschillende kleuren zichtbaar werden.Ik gebruikte deze tutorial om de plooien te maken.
Voor het patroon gebruikte ik het ritstasje uit Zo Geknipt 1 (recept 18), ik blijf fan van de ritsafwerking van dit patroon en gebruikte het ook al in andere werkstukken. 


patroon etui: Orde van de rits etui uit Zo Geknipt!
stof: eigen voorraad

2 opmerkingen:

  1. Leuk en mooi! Zo krijgt het geknipt patroon een hele andere uitstraling.
    Heb laatst ook nog uit het boek genaaid, het blijven mijn favoriete naaiboeken, deel 1 en 2.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!