Errata

Errata deel 2 Zo Geknipt!

Ook in deel 2 kleine foutjes, check ze hieronder!

Project 9: FlexiFluo
Het boek maakt melding van 4 verschillende patronen voor de Flexifluo, maar er staan er maar twee in het boek. De ontbrekende patronen kan je downloaden via deze link. Met een welgemeende sorry!
https://drive.google.com/file/d/0B3fb1LRCa-jWZUV3UzF3dUNySWM/view

Project 17: Tipsy Make-up zakje
Hierbij een foutje op het patroonblad. Op het patroon van het ritsdeel staan merktekens om het midden aan te duiden. Maar op de lange zijde zit dit merkteken 1,25 cm uit het midden.
Wanneer je het Make-up zakje gaat maken dien je zelf het juiste middelpunt even aan te geven. Simpelweg even het patroondeel in tweeën vouwen en je hebt het juiste middelpunt!

Errata deel 1 Zo Geknipt!

Helaas zijn er toch kleine foutjes in het boek geslopen, dat gebeurt altijd wel. De foutjes die bekend zijn zullen we hier noteren, om teleurstellingen te voorkomen wanneer je lekker bezig bent met de recepten uit het boek.

Deze errata zijn afkomstig van de blog van Eloleo

Inleiding deel 1
In de inleiding op p 13 wordt er ergens in het midden, bij wijze van voorbeeld, verwezen naar 'p 23' maar dat moet 'hfdst 23' zijn.

Recept 6: tas op maat
"H" is hetzelfde als "h" op p. 71 en 72, nl. de afmeting van het hoekje.

Recept 10: boodschappentas
Op p 98 (boodschappentasje) knip je het aantal patroondelen zoals staat aangegeven boven de kleine patroontekeningen en niet zoals de tekst ernaast vermeldt.

Recept 24:Menina
En bij de Menina strijk je de volumevoering op stof van de handvatten (de buitenstof) en dus ook op de buitenstof van de tas zelf. Dat laatste staat er niet letterlijk bij.

Recept 26: zwemzak
Op p 204 (zwemzak) knip je slechts 2 kleine flapjes om de rits af te werken i.p.v. 4 en op p 208 knip je in stap 24 de naadwaarde bij tot 4à5 'mm' ipv 'cm' (maar dat wijst zichzelf ook uit als je de zwemzak aan het maken bent). Bij stap 40 op p 209: "Duw en/of strijk de naadwaarden open en speld op elkaar" (ipv stik op elkaar). Blijf de handleidingen verder gewoon stap na stap volgen en je komt tot een goed einde.

Recept 27: tas met verzonken rits
Stap 6 van de tas met verzonken rits: 'zorg ervoor dat de goede kanten van de stoffen op elkaar liggen', bij het deel van de voorzak gaat dat wel degelijk om de goede kant van de voeringstof. Kijk naar foto 6/7/8 en het is meteen duidelijk.

Recept broodmandje
Nodig voor het broodmandje op p 153: 42cm (i.p.v. 40cm) x 30cm.

3 opmerkingen:

 1. Vraagje bij het picknick-deken, stap 16 van de uitleg: hoort die de rand van deel 1 te zijn, of eerder de rand van deel 2 / 3 zoals op de figuur net rechts van deze tekst?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vandaag wilde uit het boek 'zo geknipt van Sanne en Riet' het jasje 'ingeduffeld op pagina 180' uittekenen op patroonpapier. Bij de uitleg vooraan in het boek staat dat je moet kijken naar het potlood met daarnaast P?
  Nu staat er voor dit jasje 'P5-A B C D' Ik heb dus geen enkel patroonblad met een nummer maar wel patroonbladen van A tot L. Ik dacht, de 5 is misschien E, de vijfde letter van het alfabet, maar de patroondelen A B C D staan daar niet op, er staan dus cijfers op om de patroondelen aan te duiden. En er zijn verschillende lijn kleuren gebruikt.
  Ik ben dan eens gaan kijken naar andere projecten maar overal staat er dus P met een cijfer naast en letters voor de patroondelen.
  Ik heb dit boek al een paar jaren geleden gekocht maar omdat ik beginneling was had ik het nog niet gebruikt. Ondertussen heb ik al veel ervaring opgedaan maar van de patronen van dit boek snap ik niets. Nergens staat er bij welk patroon van wat is. Wie helpt mij aub. Alvast bedankt. Lieve Debrier, heb mij lid gemaakt van jullie faceboekgroep maar er komt weinig reaktie op mijn vraag om hulp.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Lieve, je hebt inmiddels antwoord gekregen via de Facebookgroep! Succes met je project.

   Verwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!