donderdag 1 augustus 2013

Recepten 24 en 9 voor de maand Augustus

Wat een mooie zomermaand hebben we achter de rug en is nog steeds bezig... De komende dagen vallen de mussen weer van het dak. Op mijn naaikamer is het dan bloedje heet en dat stimuleert niet tot naaien. Een aantal keren heb ik alles naar buiten verhuisd, maar das toch ook een heel bezwaai en buiten was het ook gewoon te warm en plakkerig om te naaien.
Gelukkig had ik het Menina tasje al eerder gemaakt voor een verjaardag van een nichtje en ook de applicatie maakte ik al eerder op mijn Picknickkleed. Dus kan ik gelukkig wel mijn bijdrages voor de Sew Along 'Zo Geknipt" van de maand augustus laten zien.
Benieuwd of jullie deze zomermaanden veel achter de naaimachien hebben gezeten!

Recept 24; Menina tasje
Een meidentasje voor een echt meisje, een nichtje werd 6 jaar en is echt een "fashionista in spe" dus daar paste een Menina-tasje bij. Bij Liefs van Ties een heel mooi stofje op de kop getikt en het tasje volgens het recept gestikt. De naden knipte ik weer bij met een kartelschaar, dat werkt erg goed.

Geflockte naam voor op een haarspeldbordje
Haarspeldbordje

En voila een mooi lief tasje is geboren! Ik maakte er ook nog een haarspeldbordje bij.


Recept 9; Applicatie
Op het Picknickkleed recept 21, appliqueerde ik 3 vogels met behulp van de aanwijzingen van recept 9. Eerst streek ik vliesofix op een rood geruit stofje.
Vervolgens tekende ik 3 vogels (gevonden op internet) in drie verschillende groottes op de stof en knipte ze uit. Daarna met de strijkbout op de Fleecedeken vast gestreken.
In het boek gebruiken Sanne en Riet een open borduurvoet om langs de rand te zigzaggen. Ik heb het anders gedaan. Met behulp van de overlockvoet 2A en een festonsteek op de naaimachine naaide ik langs de Applicatie.


3 opmerkingen:

  1. Wat een mooie roze cadeautjes, dat zal ze zeker leuk gevonden hebben.

    Leuk met de feston steek, dat maakt de applicaties iets 'lichter', alsof je het met de hand gedaan hebt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een heel mooi en schattig tasje. Knap gedaan?

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!