vrijdag 1 november 2013

Kleine cadeautjesmaand

Jeetje en toen was het alweer November..... De een na laatste maand van onze Sew Along. Mocht je de afgelopen tijd nog wat gemaakt hebben en nog niet gepost dan is het nu je kans om dat alsnog te doen. Verras ons met jou creaties uit het boek "Zo Geknipt"!! Voor je het weet is het jaar voorbij.....

Deze maand dus de cadeautjes maand. Servetten, onderzetters, vilten magneten, lepel versieringen, een tas met binnenzak en drollenzakjehouder, dat zijn de recepten voor deze maand. Ik heb er voor gekozen om er twee te maken: Orde is een binnenza(a)k en de viervoeter in stijl......

Recept 12: Tas met binnenzak
Een leuke vlotte tas die in twee uur tijd in elkaar zat. En daarbij zit ook het uitzoeken van een leuk stofje en het uitknippen van de stof. Patroon is niet nodig, afmetingen staan in het boek vermeld.
De twee buitenstoffen heb ik gewonnen bij een actie op facebookpagina van De Stoffenkraam dus wel zo leuk om daar nu iets van te maken!
Uitleg van dit recept is net als alle andere zaken in het boek helder en de foto's duidelijk. Ik blijf het leuk vinden om projectjes te naaien die zo vlot af zijn. Snel en leuk resultaat!
 


Recept 13: Drollenzakjehouder ;-)
Zelf hebben we geen hond, maar mijn ouders wel en als ze hier zijn dan moeten ze verplicht zakjes bij zich dragen tijdens het uitlaten van de hond. Dus dit recept uit "Zo Geknipt" komt goed van pas. Ook dit recept zat snel in elkaar. Maar moest zelf ietsjes meer denken. Het zafelzeil heb ik met een prittstift op het rubber geplakt zodat het niet zo makkelijk van elkaar glijdt. In plaats van spelden heb ik mijn Clover knijpers gebruikt, zo komen er geen gaatjes in het zeil en rubber. In het boek wordt gesproken over een derde laag mee stikken, krantenpapier of zijdepapier..... ik heb gewoon mijn patroontje gebruikt.
Maar daarna hebben ze het er niet meer over. Maar het leek me logisch dat het diende om makkelijk over de toile ciree heen te naaien en gelijk als leidraad te dienen voor het stiksel. Daarna kan je het papier gewoon langs het stiksel afscheuren en verwijderen.
Voor de nestel ogen kon ik mooi mijn nieuwe gaatjes-tang gebroken. Helaas iets te dicht langs de rand. Volgende keer iets meer naar binnen. Voor de flapjes aan de binnenkant hadden we nog een mooie drukker liggen.

Nu nog zakjes scoren die er binnenin passen.

Zo, de aftrap voor deze maand is weer gemaakt. Nu is het weer aan jullie om al die mooie creaties hier te plaatsen. Ik verheug me erop!
Groetjes Tialda

2 opmerkingen:

  1. Wauw, die drollenvanger ziet er professioneel uit zeg.
    En de tasjes uit dit boek maken me altijd blij, leuke stofjes heb je gewonnen en gebruikt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, dat tasje ga ik ook eens maken. Hele mooie stofjes.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!