maandag 22 juni 2015

Zacht en kleurrijk boodschappen doen

Dit tasje blijft een van m'n favorieten. Met iedere keer een andere stofcombinatie is het elke keer weer leuk en verrassend anders. 


Deze keer 2 flanellen coupons gebruikt, ooit gekocht om katoenen luiers van te maken maar nu verwerkt in deze tas. Als tegenhanger een mooie blauwe tricot en wederom aan twee kanten te gebruiken. 


Het tasje is door de flanel en tricot wel dikker dan de katoenen versie, een heel plat pakketje wordt het niet bij opvouwen. Tijdens het sluiten van de bovenkant, na het stikken van het handvat, gaf dat ook wat problemen. Het rolletje was te dik om netjes boven het handvat de bovenkant op elkaar te stikken. Ik heb alleen de uiteinden van de bovenkant gestikt en na het verder in elkaar zetten van de tas zowel het keergat als de rest van de bovenkant met de hand dichtgemaakt. 


Er kwam nog een vraag of de tricot niet zou uitrekken met boodschappen in de tas. Maar dat wordt voorkomen doordat aan beide kanten de tricot gecombineerd wordt met flanel. Dat houdt het geheel in toom. 

Het voordeel van deze flanel/tricot uitvoering is dat het een zacht tasje is geworden. Prachtig, zacht en warm en kleurig. Een fijn kado om te geven en ontvangen. 

3 opmerkingen:

  1. Dit tasje blijft leuk om te maken en om te bekijken. Een zachet tas lijkt me apart. Dat is weer eens iets anders.

    Groetjes Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit tasje blijft leuk om te maken en om te bekijken. Een zachet tas lijkt me apart. Dat is weer eens iets anders.

    Groetjes Margaret

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!