zondag 2 oktober 2016

Envelop tas naar een russische tutorial

Het was in 2013 dat ik deze tas voor mezelf maakte naar een voorbeeld dat ik op Pinterest voorbij had zien komen.
Het was deze groene fold over die me verleidde om er zelf ook eentje te maken:
De tutorial is in het Russisch, maar met de foto's kom je er prima uit om zelf een patroon te tekenen. Ik verzamelde de nodige materialen, waaronder nepleer. Ik had toen nog niet met leer gewerkt met mijn naaimachine. Het is een mooi alternatief om een patroon eens te proberen.
Leuk om terug te lezen hoe blij is werd van de tip die ik daar las op het blog:
"Soms kan je blij worden van de kleinste dingen. In de tutorial stond een handigheidje dat ik meteen ook maar heb opgepakt: een gedeelte van de coupenaadjes uitknippen, zodat je die makkelijk kunt overnemen op het materiaal, maar de buitenkant van de zoom laten zitten, zodat je wel mooi de vorm van overnemen. Dat ik daar niet eerder aan heb gedacht...Ik zette er meestal gewoon de schaar in."
Ik verstevigde het nepleer met vlieseline om de rek eruit te halen. Daarna gebruikte ik ook nog volumevlies om te tas wat meer body te geven.
Ik gebruikte de techniek uit recept 18 van Zo Geknipt! deel 1 om de ritseinden mooi weg te werken.
Ik noteerde in mijn blog van destijds dat ik de fold over de volgende keer toch wat meer taps toe wilde laten lopen naar boven, omdat de flap nu wat uitstak ten opzichte van de tas.
Tas nummer 2 van dit patroon is er tot nu toe niet van gekomen, maar nu ik de afbeeldingen zo zie, begint het toch weer te kriebelen! Wordt het dit patroon of toch de Leonie uit Mijn Tas of  de (gratis) fold over van Noodlehead?


2 opmerkingen:

  1. Dat is een hele mooie fold over tas! Wie weet komt nr 2 wel snel onder de machien vandaan rollen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw!! Heel mooi!! Ook heel mooie stofjes die je hebt gebruikt!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!