zondag 16 augustus 2015

poppendraagzak - project 7

Mijn dochter herinnert zich meer dan ik. Zoals het feit dat ik een poppendraagzak ging maken voor haar. In dat flamingostofje :)

Voor de sewalong was de planning super. Augustus was de maand waarin we de poppendraagzak gingen maken. Tot nu toe zag ik er echter nog geen enkele passeren... Komaan dames! ;-)

Het vinden van klikgespen van 1.5cm was de moeilijkste opgave.
Bij Veritas waren de kleinste klikgespen 2.5cm en dus moest ik wachten tot Topknop terug open was na hun vakantie. Daar vond ik er uiteindelijk van 2cm.
Het flamingostofje had ik nog liggen van mijn kleedje, het andere stofje lag al heel erg lang in mijn stoffenbakken en was al een restje van een restje van een restje :)

Het in elkaar zetten viel eigenlijk super goed mee, het was alleen even goed nadenken over hoe die lintjes vast te zetten in de kliksluitingen zodat ze goed aangetrokken konden worden.
De uitleg is zeer goed en ik had meestal aan de foto's genoeg.

Bij het 'passen' merkten we dat Sam haar babybjornpop er niet in past (te stroeve beentjes) en de andere kleinere pop verdronk erin. Voor de foto's leenden we Teigetje dus even, wiens staart wel wat in de weg zat, maar voor de rest wel voldeed aan de andere vereisten :)

Onder de kerstboom zal hier dan toch nog een derde pop komen, want zeg nu zelf, zo'n draagzak die niet gebruikt wordt, da's toch zonde!1 opmerking:

  1. Geweldig wat een leukje, geen wonder dat je dochter dit voor je onthouden heeft haha!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!