vrijdag 1 april 2016

Vouwen maar!

Ik heb weer veel zin in de nieuwe versie van de Sew Along! Ik heb een passie voor tassen (zowel zelf gemaakte als zelf gekochte) en een van de eerste tasjes die ik maakte was het opvouwbare tasje van het Kringloopproject van het blog van Eloleo. Haar website staat vol met leuke en inspirerende tassenpatronen. Sanne is ook een van de auteurs van Zo Geknipt! deel 1.
Bij het kringloopproject nodigde zij in 2010 uit iedereen een of meerdere tasjes te maken om (toen ook al) de berg aan plastic tasjes een halt toe te brengen. In totaal ontving zij toen 135 foto's van tasjes, gemaakt door vele bloggers, goed voor de vervanging van 10.800 plastic tasjes.
Als je zoekt op Kloske kom je ook aardig wat tasjes van mijn hand tegen. Sterker nog, door deze tasjes heb ik ook mijn eigen site gemaakt: www.kloske.nl. Ik had al wat van deze opvouwbare tasjes gemaakt en kreeg er inmiddels ook verzoeken voor. In totaal heb ik er inmiddels 31 gemaakt met dit patroon en kregen ze allemaal een plekje op mijn website met een eigen verhaal erbij.
Ook 'ontwikkelde' ik mijn eigen variant op het patroon, door het patroon te voeren en de voering naar buiten om te slaan. Ook maak ik het voorzakje altijd dubbel, zodat je ook tegen de goede kant van de stof kijkt als je 'm opvouwt.

Mijn tasjes gingen ook de grens over, naar Canada en Griekenland!
En ik maakte voor mijn oma destijds de 'Indonesia meets Holland' variant waar ik batik stof combineerde met hollands delfts blauw:
Ik ga deze maand nog zeker een of meer opvouwbare tasjes maken, die zal je hier nog wel voorbij zien komen. Mocht je hier ook schrijven op het blog over opvouwbare tasjes, gebruik dan in ieder geval het label 'Thema opvouwbare tasjes', dan kunnen bezoekers onze creaties later makkelijk terugzoeken.

Weet jij al welk opvouwbaar tasje je gaat maken?
Groetjes,


3 opmerkingen:

 1. Ja! Van die paarse kreeg ik ook een exemplaar! Zit standaard in mijn fietstas en wordt wekelijks nog steeds gebruikt!
  Eens kijken hoeveel opvouwbare tasjes deze maand hier worden gepost!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij grijpt nooit mis zo te zien! Morgen even druk met naaien, dan begin volgende week zal ik hier wat tekst en foto's achterlaten. Ben heel benieuwd naar alle andere creaties. Vandaag mijn eerste vouwtasje gebruikt, ik ga het patroon nog wat bijschaven en variëren. 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij grijpt nooit mis zo te zien! Morgen even druk met naaien, dan begin volgende week zal ik hier wat tekst en foto's achterlaten. Ben heel benieuwd naar alle andere creaties. Vandaag mijn eerste vouwtasje gebruikt, ik ga het patroon nog wat bijschaven en variëren. 😊

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!