vrijdag 25 maart 2016

Thema april 2016: opvouwbare tasjes

Welkom bij alweer de derde editie van de Zo Geknipt! Sew Along! Dit maal maken we niet alleen recepten en projecten uit de twee boeken van Zo Geknipt!, maar besteden we ook aandacht aan de mooie patronen uit Mijn Tas en Mijn Designer Tas van blogsters Elisanna & Fynn en De Tas van Annelies, van De Zuster Van.

                        
Het is de bedoeling dat we elke maand rondom een thema tassen uit een of meerdere van deze boeken gaan maken. Per thema laten we patronen zien uit de boeken die wij bij het thema vinden passen om je een idee te geven. Uiteraard kan je zelf ook andere patronen uit de boeken gebruiken om invulling te geven aan het thema. Leef je vooral lekker uit!
Iedereen gaat thuis aan de slag met het thema met haar eigen patroon. Gedurende de maand kan je online via dit blog of in de Zo Geknipt Sew Along Facebookgroep je voortgang delen. Mocht je ergens niet uit komen, dan kan je ook binnen de Facebook groep vragen stellen (er is altijd we iemand online die je vraag kan beantwoorden hebben we gemerkt). Uiteindelijk delen we natuurlijk ook vol trots het eindresultaat met elkaar online en doen we inspiratie op voor een volgend project!

Thema april: opvouwbare tasjes
Opvouwbare tasjes zijn een hot topic deze dagen. Sinds 1 januari van dit jaar mogen er geen gratis tasjes meer worden verstrekt in winkels in Nederland om de grote berg plastic die al rondzwerft op deze aarde in te perken. Het is dus handig & verstandig om een opvouwbaar tasje bij je te hebben (in je handtas, in je fietstas, in de auto, in je schooltas, etc).

Project 4 van Tialda uit Zo Geknipt! 2
Tijdens de eerste en tweede editie van de Sew Along zijn er al de nodige opvouwbare tasjes voorbij gekomen,  zowel uit Zo Geknipt deel 1 (recept 10, het herbuikbare tasje ) als uit Zo Geknipt deel 2 (project 4, Driehoeksverhouding). Leuk om ze weer eens terug te kijken en inspiratie op te doen! (klik op de linkjes om alle blogs voorbij te zien komen.)
recept 10 van Jos uit Zo Geknipt! deel 2
Welke ga jij (weer) maken in april?
 Leuk om restjes stof op te maken en nog goed voor het milieu ook! Mocht je de boeken niet in je bezit hebben en toch een opvouwbaar tasje willen maken, kijk dan eens naar het gratis patroon van Eloleo, de auteur van Zo Geknipt! deel 1. Zij maakte een versie die helemaal duurzaam is, door ook nog eens stoffen te hergebruiken (bijv. kussenslopen of stoffen van de kringloopwinkel).

Zodra je een tasje af hebt, kun je 'm hier plaatsen op het blog (als je bent toegevoegd als auteur van het blog, zie Doe Mee) en/of op de Facebookgroep. Gebruik in ieder geval het label  "Thema opvouwbare tasjes" bij je post. Lees ook nog even de Veelgestelde vragen. Leef je lekker uit op de patronen, varieer, pas aan en vertel wat je gedaan hebt. Zo inspireer je anderen ook weer.
tasje van Kathleen
Mocht je nog vragen hebben over de Sew Along zelf, stel zie hieronder of op de Facebookgroep. Mailen naar ons kan ook (zogekniptsewalong apestaartje kloske punt nl).
Tasjes van Cindy/Klaartje Nel
We hopen veel moois hier langs te zien komen de komende maand!
Groetjes,

Tialda & Jos


4 opmerkingen:

 1. Leuk thema .Ik heb onlangs z'n aardbeizakje gemaakt voor de elke week een pin van Pin it en Make it Op Pinterest ...Misschien ook leuk als inspiratie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker Patricia, die hebben we ook klaar liggen ter inspiratie, maar dat verklappen we nog even niet haha.

   Verwijderen
 2. Leuk! Goed idee om verder te gaan met tassen.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!