zondag 1 maart 2015

Project 6: Recht op recht voor de maand Maart

Tuniek uit het boek ZG!2
Wat hebben jullie ons en de auteurs van Zo Geknipt verrast met al die verschillende Tipsy zakjes! Meer dan we verwacht hadden en oh! zo mooie en prachtige exemplaren. Voor de een een wat lastiger project dan voor een ander, maar voor iedereen zeker te doen. De biaisband is voor iedereen nog niet altijd gemakkelijk, maar al doende leert men en wordt je er vanzelf beter in.
We kijken zeer tevreden en enthousiast terug op deze maand en hopen dat ook komende maand prachtige en mooie projecten voorbijkomen. (en van de afgelopen maanden mag ook gewoon he!) 
Deze maand een project voor de kleine dames... Voor hen een mooie shirt/blouse of tuniekje/jurkje waarbij het patroon bestaat uit rechthoeken die je zelf op maat tekent. Recht op recht dus!
Daar het hier ontbreekt aan kleine dames heb ik een beroep gedaan op de testers van Zo Geknipt!2 en de facebookpagina van ZG!2 en gebruikte wat foto's van hen als voorbeeld.

Al lezende ontdekte ik wel een aantal tips:

  • Maak gebruik van soepele, dunne stof. Dat komt de valling van het shirt tengoede
  • Ondanks het maattabel in het boek, meet je eigen kleine dame na en pas het patroon daarop aan. Er is geen gemiddeld kind en je kunt het hier op eenvoudige wijze op maat maken of rekening houden met de groei!


Shirt
De test voor het boek werd gemaakt door Ann Cloots, ze maakte er samen met haar zus twee mooie shirt uit katoen. Haar verslag lees je hier

Via de Zo Geknipt facebook pagina zag ik ook al een aantal mooie exemplaren voorbij komen:
Zo is er eentje van: 128 Lees hier haar blogpost


En Ann tekende het shirt nog een maatje groter tot 152, lees haar verslag op haar blogpost


Tuniek
Lindsy van Stannel mocht het tuniekje testen, lees hier haar Blogpost erover. Haar enthousiasme is het lezen waard :-). Ze maakte maar liefst twee jurkjes omdat er een computerfoutje in haar beschrijving zat. In een avondje stak het tuniekje in elkaar. Dus dat beloofd wat!

Op de facebookpagina van ZG!2 kwam ik deze recht op recht tuniek tegen, werkelijk een prachtig exemplaar! Dat stofje matcht natuurlijk ook geweldig met de Zo Geknipt kleuren! Mina Dotter van Polkadotjes maakte dit fraaie tuniekje, lees hier haar Blogpost over ZG!2 en de tuniek
En nu is het aan jullie!! Hopelijk komen er weer vele fraaie creaties voorbij!

Veel stikplezier!
Tialda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!