vrijdag 1 mei 2015

Sew Along mei: Weer zo'n leuke tas!

Stiekem vind ik de tassen het leukst uit de boeken van Zo Geknipt! Zo ben ik ook met Zo Geknipt! in aanraking gekomen, via een van de auteurs van het eerste boek, Sanne van Eloleo. Recept 27, de tas met verzonken rits, is ook mijn favoriete gedeelte uit deel 1.
Helemaal blij dat er voor mei dus weer een tas op het menu staat. Tialda en ik besloten weer samen een dag te gaan naaien met elkaar, zo konden we samen de tas maken. Dat doen we wel vaker, zo gezellig!
Er gaat behoorlijk wat tijd in de tas zitten kan je vertellen. Het zijn veel losse onderdelen die je moet voorbereiden en daarna in elkaar moet zetten.

Een paar tips naar aanleiding van mijn ervaringen:

 1. nummer je patroondelen zodra je ze knipt, je haalt ze anders makkelijk door elkaar;
 2. schrijf op je papieren patroondelen ook op wat het is, zeker als je andere kleurencombinaties wilt maken (patroondelen 7 en 10 zijn de zakjes en niet 2 haha);
 3. goed lezen, ik ging bij stap 30 fout. De ritsflappen komen aan beide kanten los te liggen en dus moeten beide kanten afgewerkt worden;
 4. bespaar niet op een rits, neem een stevige. Zonde als je je tas veel gebruikt en je rits het snel begeeft.
Ik koos voor een combinatie van Batik uit Indonesie (door mijn moeder meegenomen) en denim en rood nepleer (Karteris in Barneveld) en husselde de patroondelen wat door elkaar om een mooie kleurverdeling te krijgen.
Van MaMarieke.nl mocht ik volumevlies By Annie's Soft & Stable proberen dat zij in haar webwinkel verkoopt. "Tassen blijven echt rechtop staan" schrijft ze en dat is inderdaad zo. Het is inderdaad zacht en het werkt heel lekker. Je kunt het gewoon meestikken in de naden en het buigt makkelijk mee met werken. Ik ga het zeker weer gebruiken! Hartelijk dank MaMarieke!
Stap voor stap de werkbeschrijving gevolgd en langzaamaan ontstond er een mooie tas waar ik stiekem wel een beetje verliefd op ben haha.Ik voegde een eenvoudig zakje toe voor mijn telefoon.
Ik vraag me alleen of het nu nodig is om eerste de draagband te bevestigen en dan het boven- en het onderpand aan elkaar te stikken. Ik denk dat ik de volgende keer het andersom doe, of zie ik nu iets over het hoofd? Ook wil ik de volgende keer de naden nog een keer extra doorstikken denk ik om de lijnen wat strakker te krijgen.
Ik knipte een goedkope placemat in stukken en plakte ze aan elkaar als tassenbodem.

Ik heb de tas meteen in gebruik genomen vandaag. Hij draagt makkelijk over de schouder en is licht en ruim! Door de soft & stable wil ik m steeds knuffelen, haha, hij voelt net zo zacht als een kussen.
 
Helemaal blij met mijn nieuwe tas!!
Ik ben heel benieuwd naar jullie creaties!


5 opmerkingen:

 1. Schitterend. Gezellig dat we gister al wat mee mochten genieten via Facebook. Je tas is motiverend om aan de slag te gaan met dit recept!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! Goed idee van die placemat! Ga ik onthouden. Hopelijk lukt het me om deze tas deze maand te maken. Ga je tips dan zeker volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is echt super mooi! ! Ik vind de stoffen combi echt prachtig! De wonderclips ga ik volgende keer ook uittesten lijkt me heel wat fijner dan spelden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk om te lezen dit bericht. Gezellig. Je tas is erg mooi geworden! En bedankt voor de tips! Ik hoop dat ik er aan toe kom deze maand, maar vrees het ergste...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel goed idee, die placemat! En hij is echt wel mooi geworden :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!