dinsdag 27 januari 2015

Anti-plastiek-brigade

Da's weer eens typisch mij: supergemotiveerd het nieuwe jaar starten, vol enthousiasme erin vliegen met de Sew Along (het tasje en de foto's werden op 7 januari al gemaakt) en dan wachten tot het bijna het einde van de maand is om erover te bloggen... Ik ken mezelf, het is niet de eerste keer en het zal zeker de laatste keer niet zijn ;-)

Om dubbele input te vermijden, kun je mijn motivatie voor het maken van dit tasje op mijn blog lezen. Een tasje voor de bib of toch eerder voor het shoppen of zullen we er toch maar een andere (minder zware) bestemming voor kiezen? Je leest mijn bedenkingen bij het volgen van bovenstaande link.
Aangezien ik van velen hoorde dat het rollen precies niet zo gemakkelijk ging, wil ik hier graag met jullie mijn tip delen voor het "rollen". Aangezien je bij het rollen 2 stofjes tegelijk moet rollen, begint alles al snel dubbel te zitten en krijg je je rolletje niet meer heel smal. Ik vond het veel gemakkelijker om telkens dubbel te vouwen.

Je vouwt eerst de onderrand tot aan het handvat:


Daarna het geheel nog eens dubbel vouwen...


En nog eens...

Van opzij gezien, ziet dat er zo uit (ik durf wedden dat dat nog gestructureerder is dan bij het rollen ;-))


Dan vouw je nog een laatste keer dubbel om daarna tegelijkertijd de bovenrand van de buitenstof naar boven te plooien en die van de voering naar onder. Aan de andere kant van het rolletje breng je ze terug samen. Ik zette beide stofjes zo kort mogelijk tegen het rolletje vast met speldjes.


En dan heb je ruim de plaats om te stikken, zelfs met een gewoon voetje (toch zeker bij dunne katoentjes als degene die ik hier gebruikt heb).


Al bij al stak dit tasje in anderhalf uur in elkaar. Het kiezen van de stoffencombinatie heeft me meer tijd gekost, zeker omdat ik voor dit stofje een rokje op het oog had en dus liever niet mijn anderhalve meter stof verknipte. Maar dan bedacht ik dat ik altijd nog stof kon bijkopen als ik er ooit zou toe komen er toch een rok uit te maken. Hoewel dat waarschijnlijk een grappig zicht zou geven als ik in dat rokje met mijn boodschappentasje zou rondlopen ;-)

Tot heel binnenkort voor de flexifluo! :-)

Karolien

5 opmerkingen:

 1. Bedankt voor de tip, ga ik met het volgende tasje eens proberen.
  Leuke stofjes heb je gebruikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Merci voor je tip, lijkt me fijner dan zo strak oprollen. Erg mooie stofjes gebruikt. Ook benieuwd naar het rokje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, dat toch maar een grotere lap stop verknippen ken ik hier ook wel :) Maar als ik dan eerlijk ben, als ik er écht een rok mee had willen maken, was die er al lang geweest denk ik dan...
  Lijkt me een ideaal zakje voor het fruit (maar niet te veel :p)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de tip! Die van mij is er vandaan door gelukt.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!