zaterdag 31 januari 2015

Op de valreep - Een driehoeksverhouding!

Wat een geweldig boek, opnieuw! Was al grote fan van Zo Geknipt! Maar toen Zo Geknipt! 2 uitkwam was zowaar nog enthousiaster! 
De Sew Along die georganiseerd wordt, is dan ook het perfecte middel om een jaar lang, maandelijks 1 of 2 receptjes uit te proberen!

Voor januari stonden de driehoeksverhouding (een grote opvouwbare boodschappentas) en de flexifluo op het programma. Die laatste ga ik voorlopig niet maken, maar hou ik zeker in mijn achterhoofd, als de kids ooit met de fiets naar school gaan!

De driehoeksverhouding, die zag ik wel helemaal zitten. Ik maakte hem zelfs al voor mijn swapje met Kerstmis. Mijn plan was om deze maand nog een tweede te maken, maar de drukke agenda, zieke kids en zelf ziek zijn, zorgde ervoor dat dat dus spijtig genoeg niet lukte. 

Maar ik wil jullie wel nog eens mijn eerste driehoeksverhouding meegeven :-)Wat deze boodschappentas zo anders maakt, is dat hij toch wel aanzienlijk groter is dan andere patroontjes die ik al ontdekte. Er kan veel in, en opgerold neemt hij uiteraard wel wat plaats in, in je handtas, maar valt dat reuze mee.

Enkele dingen die ik opschreef voor de volgende versie: 
1) driehoekje iets groter maken, dan blijft alles beter zitten eens opgevouwen;
2) stap 4 en 5 samen met de kartelschaar knippen;
3) stokje of breipriem bij stap 8 is niet nodig, ik vouwde het heel eenvoudig op en dat ging goed!
4) zeker ritsvoetje gebruiken in stap 9!
5) keren in stap 10 gaat wat stroef (zeker het deel met de driehoek) maar het komt allemaal goed :-)

Stofjes: Ripples River - Art Gallery (Bellelien) en Ditte - zwart katoentje (Ikea)

Het februari-project is recept 17: Tipsy tasje! Ik hoop op een minder drukke en vooral gezonde maand en dan komt dat zeker snor!

Wil je meer projectjes bekijken, neem dan zeker eens een kijkje op mijn blog: ViTess!

3 opmerkingen:

  1. Geel met zwart is zoooo mooi! Ik vind je tas prachtig! En ik ben het met je eens; hij is lekker ruim en het boek waar de beschrijving in staat is geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook hier nog het plan om er nog een aantal te maken.... Maar wat niet is gelukt....

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!