maandag 5 januari 2015

Sabrientje - Project 4 - DriekhoeksverhoudingProject 4 - Driekhoeksverhouding 
Een "plastic tasje" maar dan anders!


Een sew along is iets waar ik nog nooit aan mee heb gedaan op deze schaal. Voor het eerst neem ik de pen ter hand en schrijf dus een stukje voor hier de gezamenlijke blog hier en mijn eigen blogje :)


Recyclen doen we met zijn allen hier en dat betekend ook dat er in het hele huis geen plastic tasje te vinden is om even in de boodschappentas te doen. Of in de schooltas wanneer er weer knutselwerkjes mee naar huis genomen worden. Of in de la om aan iemand mee te geven die hier iets kwam ophalen...

Niet zo handig duzzz...
Zo Geknipt 2 bied daar met het project #4 een oplossing voor!
Perfecte maat, perfect model èn klein opvouwbaar en vast te zetten in de eigen stof.. IDEAAL!

Mijn frisse boek, gekregen van mezelf voor mijn verjaardag in oktober vorig jaar (gna gna) ligt inmiddels op tafel open op pagina 69. Het is een kleine 3 maanden geleden sinds ik het laatst iets heb genaaid daar onze Abigail geboren is dus ik doe het rustig aan. Gisteren de patroondeeltjes getekend en ga vandaag verder met het knippen van de stof. Morgen eens rustig op mijn gemakkie in elkaar zetten achter de machine.

Ik ben gek op paspel dus dat ook maar meteen gemaakt voor dit tasje. Dat maakt alles net een beetje luxer vind je niet? Paspel koop ik eigenlijk nooit, ik maak dat altijd met een reepje van één van de stofjes die ik gebruik.

Ik gebruikte zwaar katoen omdat ik zeker wilde zijn dat deze tas een tijd meegaat, heb daarom ook gekozen om onder het handvat aan de binnenkant een dun wit katoentje te plaatsen. 

Door de heldere uitleg en duidelijke foto's is het maken van deze tas niet moeilijk. Het vergt wel een beetje vertrouwen, want toen ik bij deze stap aankwam wist ik niet meer zo zeker of het goed kwam .....;)
Maar het is gelukt! Alles helemaal goed gekomen en meteen de eerste poging geslaagd. : )


Zie hieronder de details!

Details
Het is een fijn tasje met een fijn formaat. Nèt ietsje kleiner dan de standaard plastic tas. En zeg nou zelf, een stuk schattiger ook!

Dit specifieke exemplaar is een cadeautje. Dus die gaat zo HUP in een enveloppe op de post :) Ik hoop dat ze er blij mee zal zijn!


Het eindresultaat! 

In 4 simpele stappen vouw je het tasje dan in zichzelf op. Géén excuus meer om geen extra tasje in je handtas te houden want het is lekker compact... of dat kan het zijn... met een lichter katoentje ;)


tadaaaaah!

En zie daar, mijn eerste echte "plastic" stoffen boodschappentas. De eerste van velen. Want er moet er eentje in mijn handtas. en eentje in de schooltas voor wanneer er werkjes mee naar huis moeten. en eentje in de rugtas voor als Rein nog wat mee wil nemen na het werk (hint: Rituals schat!) en eentje in de la. misschien wel twee of drie en ......


** Toegevoegd op 16-1
Een tweede tasje was zo gemaakt in de prachtige stofjes van Soft Cactus. Ook hier maakte ik het paspel zelf, en ook hier heb ik tot net onder het handvat van binnen een Soft Cactus stofje gebruikt, gecombineerd met een heel dun katoentje. Denk dat deze combinatie ook heel geslaagd is :)
En daarmee is mijn eerste blogpost voor de Sew Along van Zo Geknipt 2 ook een feit! Nemen jullie daar ook een kijkje? Meer exemplaren van dit tasje vind je daar door mijn mede blogsters :)

Liefs,
SabrientjeTip:
2 patroondeeltjes moet je zelf tekenen. Dit gaat het makkelijkst op ruitjes patroonpapier.

Aangepast: 

De blog van de Sew Along lezende kreeg ik al goeie tips! 
heb dan ook de lengte aangepast naar 50cm en het driehoekje hier wat groter gemaakt aangezien het gebruikte katoen behoorlijk dik is.

Stofkeuze:

Deze stofjes komen alle drie uit het winkeltje "Verrassend Passend" bij mij in de stad. Jazeker, ik wil best een metertje voor je opsturen. p.s. mijn eigen blog vind je hier: 

9 opmerkingen:

 1. Leuk idee, die paspel. En proficiat met de geboorte van je dochtertje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooie stofkeuze ! En dat paspel is een goed idee en maakt het inderdaad wat luxueuzer qua afwerking. En wat een schrijftalent. Een heel grondig verslag !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, ik ga hem ook nog een keer maken en dan met paspel! Kun je de tas dan nog wel mooi vouwen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tialda die kan dan nog gewoon mooi gevouwen worden :) Zal eens kijken of ik er nog een detail foto van heb voor je.

  Jos ik ben echt helemaal gek op paspel. dan te bedenken dat ik een jaar geleden het niet durfde aan te raken omdat ik dacht dat dat te moeilijk was om te maken en vast te zetten ;)

  De paspel heb ik hier gemaakt van Biais en koord dat ik in de Gamma kocht, zo lekker handig, 2 rollen touw op voorraad ;)

  Bedankt voor je compliment Els :) ik gloei helemaal haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi, met paspel, maakt het helemaal af.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De nieuwe eigenaresse Corina was helemaal tevreden met haar tasje :) Per post in het ziekenhuis bezorgd nog wel. Ik hoop dat ze er veel plezier mee zal hebben, zou zo mooi tussen haar benen op de scootmobiel moeten kunnen staan!

  Bedankt voor jullie complimenten, hoop dat jullie ook paspel gaan proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!