donderdag 1 januari 2015

De kop is er af: opvouwbaar tasje als start van de Sew Along 2015

Wat gaat de tijd toch snel. In het najaar mogen testen voor Zo Geknipt! deel 2, in oktober verscheen het boek en nu gaan we toch echt beginnen met de Zo Geknipt! Sew Along 2015.

Door drukte op mijn werk kon ik helaas toch niet gedeeltelijk vrij zijn tussen Kerst en Oud & Nieuw en had ik ook geen tijd de agenda van januari 2015 voor te bereiden. Gelukkig had mede organisator Tialda het wel op tijd af en kon ik vandaag mooi meteen gebruik maken van de tips die zij gaf voor het maken van het opvouwbare tasje, project nummer 4 uit het boek. Elk nadeel heeft zijn voordeel, niet?
Ik koos voor een wit/groen stofje en voor het driehoekje een nepleer waarmee ik ooit deze tas van had gemaakt. Op aanraden van Tialda het driehoekje van 15x15 gemaakt (ipv 12x12). Het wit/groene stofje is een goedkoop dekbedovertrek van Ikea. Een goedkope manier om veel stof te kopen heb ik gemerkt. Het katoen is ook niet al te dik, goed geschikt voor dit project. Ik vond de kleuren ook wel mooi aansluiten bij het duurzame thema, een opvouwbaar tasje om te voorkomen dat je met plastic zakken gaar slepen.
Ook ik gebruikte een 'verdwijnstift' om de benodigde lijntjes te tekenen. De paarse randjes gaan er met een keer wassen uit en vaak vervagen ze vanzelf al na een poosje.
Ik gebruikte het ritsvoetje om langs de rollen te stikken. Het ging toch niet helemaal goed de eerste keer, dan krijg je dit, hmhm.....
Als je voorbij het stikken van de rolletjes bent, dan zit ie zo in elkaar!
Ik verbaas me er elke keer weer over hoe ingenieus de patronen in elkaar zitten, geweldig. Dan zit je met zo'n rolletje voor je en dan komt het toch echt goed als je alles weer uitvouwt haha.

Zo, mijn bijdrage voor de maand januari zit erop. Ik ben erg benieuwd naar jullie creaties!


7 opmerkingen:

 1. Dat is nog eens mooi, op de 1e dag van het jaar gelijk je eerste project af! Leuke kleuren en stofjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat het op de eerste dag van het jaar toch gelukt is! En je kon de Tips gelijk benutten ;-)
  Het is een mooi tasje geworden, leuke stofjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker fris kleurtje!
  Ben benieuwd hoe straks het rolletje gaat : )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je was net op tijd klaar ! Leuk met dat nepleren stukje. Mijn stof ligt geknipt klaar. Nog alleen in mekaar krijgen, als we een gaatje tijd vinden.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!