woensdag 1 mei 2013

Tialda's Recepten voor de maand Mei

Jos maakte recept 7 en ik nam recept 25 wijntas en recept 8 rond kussen met een randje voor mijn rekening.

Recept 8: Tialda's rond kussen met een randje:
Een gemakkelijk en leuk kussen om te maken. Ik koos voor een stofje wat ook al in het boek "Zo Geknipt" voorbij kwam en ik op slag verliefd op werd. Toen ik het vervolgens tegenkwam bij een van de vele webwinkels, heb ik meteen deze stof gekocht. Voor de kussens bij de loungestoelen buiten heb ik nieuwe kussenhoezen nodig want de huidige zijn verkleurt. Nu zijn dat vierkante kussen, maar als extra maakte ik daar nu een rond kussentje bij!
Dit keer gekozen voor een gekochte satijn witte paspelband om het papsel randje aan het kussen te maken. Verder was het niet zo spannend. Rondje uit stof knippen, paspelband er rond om zetten, achterkant er op naaien, keergat open laten, omkeren en vullen met fiberfill en opening vast naaien. Vervolgens twee knopen erop naaien en voila, in now time heb je een leuk kussentje voor erbij!
Recept 8
Recept 25: Tialda's knijperzakje
Over de wijntas heb ik langer na moeten denken, wat voor uitvoering ik zou maken. Wilde het in ieder geval van tafelzeil maken, een plantenhouder of..... een knijperzakje! Dat laatste werd het dus. Is op de camping ook altijd handig. en die tijd komt er weer aan.
Recept 25
Om de knijperzak vast te kunnen zetten maakte ik er aan de onder/binnenzijde een striklintje aan, kan ze nooit van de lijn afwaaien. Op de markt kocht ik een biaisband met bloemetjes en die matcht leuk met het tafelzeil.
Lintje om het zakje rondom ergens vast te strikken
Ook deze naaide ik snel in elkaar. Omdat je biaisband ter afwerking gebruikt hebt je geen last van het tafelzeil onder je naaivoet. Gebruik wel een naald met een groter oog, daarmee voorkom je dat je machien steken overslaat.

Welke van de recepten bereiden jullie deze maand???

Groetjes
Tialda


5 opmerkingen:

 1. Bij mij staat het ronde kussen ook op mijn lijstje maar nu ik die knijperzak zie... Zou het ook wel willen proberen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk! Ik ga toch maar eens tafelzeil bestellen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooo jeetje, alweer een nieuwe maand:) Hopelijk komt mijn naaimachine gauw nog eens op de tafel te staan:) Leuke projecten weer, dus het kriebelt om eraan te beginnen. Eerst nog een weekje zoonlief met vriendin op bezoek in Parijs....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er erg leuk uit, Tialda!
  Ik loop een beetje achter met m'n recepten, al heb ik het babyjasje al af. Maar ik krijg meteen enorm veel zin om de recepten te maken. Ik denk dat ik voor de kussentjes ga, erg leuk en zo te lezen ook zo gepiept!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke combi, dat zeil met die biaisband!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!