donderdag 23 mei 2013

Vraagje over recept 17 (boekomslag)

Over recept 17 heb ik een vraagje. Ik hoop dat ik zo vrij mag zijn die vraag hier in een bericht te plaatsen (ik heb geen Facebook).

Ik ben een beginnende naaister maar heb inmiddels wel 6 projectjes gemaakt. Nu wil ik dolgraag zo'n kaft maken en ik heb in het boek gelezen hoe je de maten om kunt rekenen. Maar, ik heb een boek dat smaller is dan 15 cm. In een eerder blogbericht op dit blog bij recept 17 las ik het advies om de afmetingen van de zijden te nemen + overal 1 cm naadwaarde. 

Maar...: Ik heb een boek met de volgende afmetingen:

21 cm hoog, 13,5 cm breed en 3,5 cm dik. Hoe kan ik nu het beste mijn patroon tekenen? Enne...voor die flappen, dan wel de maten uit het boek aanhouden? 

Ik hoop dat iemand mij op weg kan helpen. Beginnende naaister met ook nog gebrek aan inzicht he...? ;-)


Alvast bedankt! 

6 opmerkingen:

 1. Als je boek maar 6cm breed is denk ik dat het te smal wordt om nog mooi afgewerkt te krijgen. Je kan het proberen natuurlijk, dan zou ik bij de breedte voor je lap stof 8,5 cm extra tellen en de markeringen op 4cm aftekenen (die voor het elastiekje op 6cm). Bij de hoogte tel je 2,5cm bij zoals op p.141 aangegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn, zo'n snelle reactie. Wat erg om nu te moeten zeggen dat er geen 6cm had moeten staan bij breedte, maar 16......
  Oeps.....
  Dan wordt het natuurlijk een ander verhaal? Sorry!! Ik pas het meteen maar even aan in het bericht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weer fout. Voor de duidelijkheid nu nog 1 x de correcte afmetingen van het boek:
   21 cm hoog,
   13,5 cm breed
   3,5 cm dik

   Bedankt voor jullie moeite!

   Verwijderen
 3. Ik zou de beschrijving volgen die op pagina 141 staat en dan niet 26,5 extra aanknippen in de breedte, maar 26,5- 1,5-1,5 = 23,5 (omdat je boek 13,5 breed ipv 15), de ''omvouwflapjes' worden dan wat smaller (13-1,5).

  Als je erg twijfelt zou je eerst ook een kaftje van papier kunnen maken en deze zo vouwen & lijmen, dan kan je zien of het goed gaat voordat je je schaar in de stof zet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!
   Helder!
   Ik hoop er vanavond mee aan de slag te gaan.

   Verwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!