zaterdag 20 april 2013

Recept 17

Gek op notitieboekjes!


IMAG1062
Hier is dan eindelijk mijn bijdrage. Recept 17! Jammergenoeg te laat voor de agenda, maar ik ben toch blij dat ik hem gemaakt heb. Ik heb het patroon wel iets aangepast, want ik had geen rond elastiek in een leuke kleur en ook de afmeting is anders, omdat dit een ienieminieboekje is. Ik vind hem super leuk geworden.

Al heel lang ben ik gek op notitieboekjes. Ik kan ze niet laten liggen en moet altijd leuke notitieboekjes kopen. Sommige gebruik ik, andere wachten in de kast tot ze een goed doel gevonden hebben. Zo ook dit bordeaux rode boekje. Jaren geleden gekocht, maar nooit gebruikt omdat ik hem eigenlijk te saai vond.

Alleen een stoffen omslag vond ik wat saai. Appliceren vind ik erg leuk om te doen. Daarom heb ik er een vogel op gemaakt. Het sjabloon vond ik hier. Met vliesofix is een applicatie zo gemaakt.Dat spul blijf ik een echte uitvinding vinden.

Dit notitieboekje heeft een kleinere afmeting dan in het boek staat. Daarom heb ik zelf het patroon gemaakt. Ik heb de afmetingen van het boekje genomen met aan alle zijden 1 cm naadtoeslag. Ik heb wel de handleiding van het boek gevolgt. en eigenlijk is het heel simpel.
IMAG1060
Ik heb eerst de applicatie gemaakt en daarna deze op de stof genaaid met een kleine zigzagsteek met een korte steekafstand.
Bepaal nauwkeurig de plaats en de applicatie is er zo opgestikt. Een erg makkelijk project wat ook erg snel klaar is. En het is zeker voor herhaling vatbaar.
IMAG1063
Wil je graag weten hoe je een applicatie kunt maken? Kijk dan even bij deze link. Daar vind je een duidelijke uitleg.

Ben je benieuwd naar mijn andere projecties kijk dan hier. Ook op facebook heb ik een pagina gemaakt. Ik zou het leuk vinden als je me volgt.

4 opmerkingen:

 1. Wat een schatje en zo leuk met de applicatie erop. dank voor je links over appliceren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk hoor, even een keer iets anders door de applicatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Orgineel notitieboekje zo geworden! Mooi vogeltje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die is echt leuk geworden zo!

  Ik heb een vraagje: ik ben een beginnende naaister maar heb inmiddels wel 6 projectjes gemaakt. Nu wil ik dolgraag zo'n kaft maken en ik heb in het boek gelezen hoe je de maten om kunt rekenen. Maar, ik heb een boek dat smaller is dan 15 cm. Je schrijft in dit blogbericht dat je de afmetingen van de zijden hebt genomen + overal 1 cm naadwaarde.

  Ik heb een boek met de volgende afmetingen:
  21 cm hoog, 6 cm breed en 3,5 cm dik. Hoe kan ik nu het beste mijn patroon tekenen? Enne...voor die flappen, dan wel de maten uit het boek aanhouden?

  Ik hoop dat jij (of iemand anders) mij op weg kan helpen. Beginnende naaister met ook nog gebrek aan inzicht he...? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!