maandag 2 februari 2015

Tialda's Tipsy Etuizakje

Hoe leuk is het om te zien hoeveel driehoeksverhoudingen er al gemaakt zijn! Supertof! En ook komen er nu al veel Tipsy zakjes voorbij! Dat beloofd veel goeds voor het komende jaar ;-)

Maar nu mijn bijdrage van het Tipsy zakje, een makkie dit keer want ik maakte hem al in september!:
Afgelopen september was er de oproep voor testers om de Projecten uit deel 2 uit te proberen om te kijken of alles klopte, beschrijvingen duidelijk waren en of er fouten te ontdekken viel.
Voor mij hadden Riet en Lies het Tipsy Tasje bedacht. Een toilettas met een schots en scheve rits ;-). Ideaal omdat je zo een beter overzicht krijgt van de inhoud. De tas is er in twee versie's, de kleine variant is geschikt als make-up tasje.
Het zakje stak in een paar uurtjes in elkaar. Voor de stof koos ik de restanten van de Hamburger Liebe "Dutch Love". Die hield ik over van mijn favoriete recept nr 27 uit Zo geknipt!1: de Tas met verzonken rits. Aan de weerszijden van de rits koos ik twee verschillende stoffen om het effect van de schuine rits te benadrukken.

Tijdens het testen de stap voor stap de instructies en foto's gevolgd en het zag er wat mij betreft verder duidelijk uit. De naden aan de binnenkant worden afgewerkt met een biaisband, dat is even wat rommelen maar uit eindelijk redelijk goed gelukt.
Bij een volgende uitvoering zou ik aan de uiteinden van de rits nog een soort flapje maken waarbij je meer houvast hebt met het openen en sluiten van de rits.
Het Tipsy zakje doet nu dienst als etui, erg praktisch door brede opening!

Errata!
Mbt het Make-up tasje ontdekte een facebooklid een foutje op het patroonblad. Daarop staan op het ritsdeel merktekens om het midden aan te duiden. Maar op de lange zijde zit dit merkteken 1,25 cm uit het midden.
Wanneer je het Make-up tasje gaat maken dien je zelf het juiste middelpunt even aan te geven. Simpelweg even het patroondeel in tweeën vouwen en je hebt het juiste middelpunt!

Groetjes Tialda


7 opmerkingen:

 1. Wat ik me afvroeg, omdat ik het al bij 2 mensen lees: kun je niet gewoon een lintje door het gaatje van de rits steken om het makkelijker te kunnen openen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De trekker van de rits is het probleem niet maar om te rits te openen en dicht te doen mis ik nu een houvast aan de uiteinde van de rits, daar zou ik een volgende keer een stukje stof tussenuit doen steken.

   Verwijderen
 2. Wat een mooi tasje. Ik was na mijn resultaat ook aan het denken dat ik,bij een volgende exemplaar aan de ritszijde een lus ga invoegen (zoals bij bvb een clutch). Zo kan je de tas gemakkelijk openen maar evengoed ergens aan een haakje hangen in de badkamer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vrolijk kleurrijk tasje! En bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke stoffen combinatie! Dank voor je tips!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!