zondag 22 februari 2015

Twee EHBO-tasjes a.k.a. Tipsy tasjes

De twee versies die ik maakte, dienden als EHBO-tasjes voor wereldreizigers voor wie pleisters, paracetamol, verband, etc. altijd wel van pas komen. Al heb ik signalen ontvangen dat de tasjes ondertussen ook voor andere doeleinden gebruikt worden. Multifunctioneel zijn ze in ieder geval.

Ik vind dit zo'n leuk patroon, dat verbazingwekkend snel in elkaar zit. De eerste keer reserveerde ik naast het knippen nog 3 avonden om het geheel in elkaar te zetten; groot was mijn vreugde toen ik na de eerste avond zo goed als klaar was. De afwerking met de biais liet ik wijselijk voor de volgende dag. Toen was mijn eerste versie een feit. Hier kun je daar meer over lezen.


Ook de 2de versie ging vlotjes. En eigenlijk ben ik nog meer tevreden over dit eindresultaat dan over het eerste: ik vind dat eenvoud dit ontwerp siert, dus heb ik met wat minder verschillende kleuren gewerkt. Hier kun je meer over deze versie lezen.


Wie heeft voor mij de gouden tip waar en op welk moment ik best het labeltje plaats? Ik wil het standaard op de plek van de eerste versie, maar dat was een lucky shot. De 2de keer is dat - duidelijk - niet gelukt.

5 opmerkingen:

 1. Heel mooi! maar ook heel handig...fijne week nog, liefs soraya

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Welke maat maakte je? Het grote of kleine model? Moet er nog aan beginnen en als pleistertasje lijkt me idd heel handig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik maakte de toilettas, maar als je er alleen pleisters in zou bewaren is het make-uptasje waarschijnlijk ook groot genoeg. Succes ermee!

   Verwijderen
 3. Eenvoud siert.... En de labeltjes, dat blijft elke keer goed nadenken waar je ze wil hebben en wanneer je ze er dan tussen moet zetten!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!