donderdag 26 februari 2015

Tipsy Tasje

Net als vorige maand, heb ik weer op de valreep het project van deze maand af. En dat terwijl ik nog wel zo tijdig begon was...

Het was een project waar ik veel van geleerd heb. Zo had ik nog nooit een rits gebruikt. En pas 1x met paspelband gewerkt. En ondanks dat het moeizaam ging allemaal, zal het niet de laatste keer zijn dat ik dit Tipsy Tasje gemaakt heb. Want nu ik weet hoe het moet, gaat het de volgende keer zeer beter. Al die dingen die fout zijn gegaan, doe ik een volgende keer echt niet meer zo fout.

Het leek vlot te gaan in het begin. Maar toen ik de onderdelen van het ritslapje vast had zitten, bleek dat ik te dicht op de rits genaaid had...aiai. Alles losgemaakt, maar dat moest met zoveel geweld, dat ik nieuwe stofjes moest knippen.

Ook vond ik het moeilijk vooraf in te zien waar alle stofjes zouden komen. Maar al met al is dat wel aardig goed gekomen.

Het werken met paspel viel me deze keer mee.
Alleen het dichtstikken van het geheel lukte niet overal even netjes. Het was af en toe best een geprop onder mijn naaimachinevoetje. (Ik gebruikte ook geen katoen maar dunne canvas; daar heeft het zeker aan gelegen).

Dochterlief van 3 jaar heeft het tasje inmiddels al ingepikt, haha. 

5 opmerkingen:

  1. Mooi verslag heb je gemaakt! En het tasje ziet er prima uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi die tipsy tasjes, vooral als je op vakantie gaat,goed gedaan, nog een fijne weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk stofje, doet me aan van die driekleurige ijswafeltjes denken :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!