vrijdag 4 januari 2013

Dat is beter:)

Na de vele nuttige reacties, de handige foto's (dankjewel Jos!) en de duidelijke uitleg gisteren ben ik vandaag toch maar opnieuw begonnen. Ik vraag me af waar mijn moed vandaan komt, lol... Vroeger zou ik er nooit het geduld voor opgebracht hebben. Dat komt met de leeftijd, toch één van de positieve dingetjes bij het ouder worden;)


Vandaag wou ik aan de slag met een Ikeastofje, maar die zijn vrij dik, dus ik vermoedde al dat ik in de problemen zou komen bij het dubbel, driedubbel en vierdubbel deeltje aan de hoekjes.

Dus ik las nog enkele blogjes door en vond deze en deze madammen:) Dank u wel alvast!

Een enkelvoudige hoes zou het worden, mét biaisband, want dat moet ik leren... En ik maak hem meteen ook groter zodat hij rond de XXL zakdoekendozen past. Hier wordt nog steeds driftig gesnotterd, dus ik blijf ze kopen.

En het ging vrij vlotjes, tot op het moment ik de bias erop zette... Mijn spoeltje zat plotsklaps helemaal geblokkeerd, wel tien draden zaten doorheen mijn stofje en het machine deed niks meer. Help!!! OK, rustig blijven Kathleen, drie keer diep inademen en weer rustig verder. (Jeetje, waar heb ik dit in godsnaam geleerd???)
De draadjes rustig losgeknipt, het spoeltje weer op orde gebracht en verder genaaid van de plaats waar ik gekomen was. Je ziet het wel, een los geflodder van draadjes, maar die steken als het goed is straks mooi aan de binnenzijde van de biais, dus behalve de lezers nu is er niemand die dit ziet of weet;)

En het resultaat:
Ik ben er blij mee!!!
Goed gewerkt, ik trakteer mezelf op een kopje koffie en neem er de laatste macaron uit de doos bij:)


Liefs,

12 opmerkingen:

 1. Wat goed dat je doorzettingsvermogen beloond wordt met zo'n mooie hoes. Wees maar goed trots op jezelf.

  Ik naai biaisband er in 1 keer aan. Dus eerst de boel dubbelvouwen en heel goed strijken. Dan vouw ik het band om de stof, het 1e stukje speld ik vast, daarna niet meer. Dan langzaam eraan naaien. Ik naai niet te dicht langs de rand en over het algemeen zit het stiksel dan aan beide kanten op het biaisband. Ook zet ik het wel eens vast met een zigzag, soms vind ik dat mooier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Joozz, ik had al ergens gelezen dat je biais er ook in één keertje kan aannaaien, maar dat durf ik nog niet goed. Als ik het een paar keer heb gedaan, ga ik dat ook proberen. Deze had ik niet eerst dubbel gestreken, maar het lijkt me inderdaad makkelijker:) Dank voor de tip! Als ik het geprobeerd heb, lees je het vast hier;) Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed gezien om de doos als patroon te gebruiken. En die biais, strijken! Echt veeel makkelijker!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad het biaisband strijken in het midden, dan kan je het makkelijk tegen de zijkant van de stof houden en heb je overal dezelfde afstand!

  Heerlijk dat je zo lekker aan de slag bent en ook beloond wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super stofje heb je gebruikt trouwens en leuk dat contrasterende gestippelde biaisband erlangs!

   Verwijderen
 5. Tof dat je doorzetten beloont wordt met een mooie zakdoekdooshoes!!
  En idd leuke stof en biaisband! Op naar het volgende project!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Brrrr, het volgende is dat zwemzakje, dat ziet er pas ingewikkeld uit... ;) Maar volgende week staat het in de planning!

   Verwijderen
 6. Helemaal gelukt, zou ik zo zeggen. Ik moet nog beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben in ieder geval zeer trots op de Mama :-) Goed gedaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi geworden! Mooie stof gekozen en leuk met het rode biaisband!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!