donderdag 3 januari 2013

oeffff, de zakdoekendooshoes is af...


Ik ben er vandaag aan begonnen. Ook kwestie van goede voornemens: de koe meteen bij de horens nemen:). Ik ben pas gestart met deze nieuwe hobby, en het moet gezegd, simpel is het niet:(

Eerst maar even al mijn materiaal klaarleggen. De 'mise en place' is het halve werk, zegt men;)
Vol goed moed begon ik. Het patroon knippen lukte vlot;) De stofjes knippen ook, nu zeker, met mijn gloednieuwe rolmesje:)

Dan de stiklijnen overnemen op de stof. Dat staat zo simpelweg in de uitleg, maar hoe begin je daaraan? Doortekenen op stof, dat gaat niet... Enfin, na veel gepruts is het me gelukt, maar hier en daar zat ik toch wel enkele millimeters naast de kwestie. Hebben jullie daar nog trucjes voor?

OK, nu kon het grote werk gaan beginnen... Het stikken. Aanvankelijk viel het goed mee, tot het biaislint eraan kwam. Dat heb ik nog nooit gedaan namelijk. De eerste poging mislukte dan ook faliekant. Ik zag boven het lint al het stiksel van de stofjes tevoorschijn komen... zucht. Tornmesje bovengehaald en het hele lint er weer afgehaald. En omdat ik dat een beetje té driftig deed, sneed ik met het tornmesje ook nog eens mijn biaislint stuk.

Op dat moment wou ik er héél even de brui aan geven. 'Denkelijk is deze SewAlong net iets te hoog gegrepen voor me' spookte door mijn hoofd...

Goed, opgeven is nu geen optie, dus met de moed der wanhoop een nieuw lint genomen en een tweede poging ondernomen. Ik liet nu de rand van het lint niet meer samenkomen met de onderkant van de stof, maar met het eerdere stiksel... dat ging beter.

Een ganse namiddag, voor één hoesje, da's een beetje zielig hé, maar het is wel af.

Hoewel ik pas aan het einde merkte dat mijn hoesje eigenlijk te kort is voor mijn zakdoekdoos. Ik kocht namelijk van die XXL dozen, omdat hier ten huize de laatste dage driftig gesnotterd wordt.

Volgende keer koop ik weer de gewone dozen, dan moet het er goed omheen passen:)

Het resultaat:

8 opmerkingen:

 1. Wauw, een echte doorzetter! Wel mooi geworden hoor, niks mis mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kathleen, gewoon doorgaan!! Vergeet niet dat veel dames al heel wat uren achter de naaimachien heben gezeten (zo niet jaren).... We zijn allemaal bij het begin begonnen en zijn goed bevriend geraakt met ons tornmesje (alhoewel ik eerder mijn werkstukken weggooide en opnieuw begon omdat ik een bloedhekel heb aan uithalen)

  Goed dat je toch hebt doorgezet en het resultaat is er toch! Ik zal in mijn blog wat schrijven over het overnemen van het patroon op de stof. Tialda heeft een verdwijnstift gebruikt en ik heb een krijtpotlood daarvoor.

  Hebben jullie nog tips voor Kathleen, misschien kunnen jullie die meenemen in je blogbijdrage, zo kunnen we leren van elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga doorzetten hoor... Alleen in erg zwakke momenten twijfel ik wel eens, ... En het tornmesje is inderdaad mijn grootste vriend:) Het uithalen lukt me veel beter dan het stikken, hihi..... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind hem prachtig! Leuke stofjes. En wat een geweldig verhaal. Je krijgt een dikke tien voor doorzettingsvermogen. Gewoon doorgaan dus. Ik zit met al mijn naaiervaring nog steeds te dimdammen welk stofje ik eens zal gaan gebruiken (want het moet wel van mijn grote hoop komen...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whoottt, dank je wel voor de dikke tien:) Vandaag heb ik er nog eentje gemaakt, die is ietsje beter afgewerkt. Ik ga voor de 11 op 10;)

   Verwijderen
 5. Moh kijk! Ze zien er prachtig uit!
  En als we allemaal eerlijk zijn is het tornmesje iedereens dikke vriend :-) ook de mijne.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aanhouder wint, heb je super gedaan! Inderdaad, dat tornmesje is een onmisbaar dingetje :-)ik denk dat je zou schrikken hoeveel bloopers iedereen wel maakt ;-) Om stiklijnen over te nemen, plooi ik mijn patroonpapier waar de stiklijn is, en teken er dan naast. Soms zit ik er ook een paar millimeter naast, maar dat komt toch wel goed hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach, dat is ook een handige tip, gewoon plooien natuurlijk, dank je wel! Hoe kom ik daar zelf niet op? Ik zit maar te prutsen en te prutsen;)

   Verwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!