dinsdag 1 januari 2013

Start Sew Along "Zo Geknipt" Januari 2013


Allereerst willen wij jullie een heel mooi 

creatief en gezond 2013 toewensen!!

Jos en TialdaEn dan is het zover! Start van de Sew Along
"Zo Geknipt" !!!

Allemaal heel veel plezier met het lezen, delen van ervaringen, inspiratie en het bekijken van alle uiteindelijke resultaten!


Recept 16: Zakdoekdoos met een jasje aan
Ideaal voor sinterklaas kadootjes had ik mij bedacht. Patroon overgenomen uit het boek en met een verdwijnstift het patroon op stof overgebracht.
Ik moet wel even wennen aan goed de instructie's lezen... meestal ga ik ergens zo mee aan de slag en dan kom ik er wel. Dit keer wilde ik het volgens de instructie van de dames doen. En wat een goede en duidelijke uitleg! Gewoon doen wat er staat en het lukt!
Wat ik ook zo leuk vind is dat het zo snel klaar is! Ik ben gewend om met langdurige projecten bezig te zijn en dit is in no time af!
En dat is ook wel eens een prettige ervaring. De stofjes kwamen bij de stoffenspektakel in Den Bosch vandaan.
En vervolgens maakte ik er nog twee als kadootjes: En voor de oplettende kijker... ik had daar ook zakdoekzakjes bij gemaakt. Past mooi bij ekaar!
Recept 26 Zwemtas
Dat is een ideale zwemtas voor mijn nichtje, die gaat voor haar diploma B. En gelijk een mooi kadootje van Sinterklaas. Dus mezelf aangesteld als naaipiet. Dit project duurde wel iets langer, want er moest ook een borduur opgemaakt worden. 
Allereerst stof besteld via Stoerejongens stoffen (de vissen) en Bambiblauw. De vissen bleken een tricotstofje te zijn. Deze dus goed verstevigt, zo dat deze niet meer rekbaar was.

Het voorzakje heb ik twee keer gemaakt, de eerste keer deel 4 in tricot uitgevoerd volgens instructies maar dat werd te dik bij de uiteinden van de rits en was niet mooi. Toen maar voor het blauwe katoentje gekozen.
De tas is van binnen gevoerd met tafelzeil van Kitsch Kitschen, in de lokale schilder-en-hobbyzaak gekocht. Omdat ik er geen gaatjes met spelden in wilde maken kwamen mijn clover wonder clips goed van pas!

Om hem te beschermen tegen water en vuil heb ik de buitenkant van de tas 2 keer geïmpregneerd. Het eindresultaat is een mooie zwemtas!
En wat maakten jullie allemaal??

Creatieve groet,
Tialda

P.S. De bijdrage van Jos voor januari laat nog even op zich wachten om gezondheidsreden, dus posten maar, zij haalt ons weer bij :)

10 opmerkingen:

 1. Supermooi, vooral in combinatie met de kleine zakdoekhoesjes....
  En de zwemtas ziet er heel mooi afgewerkt uit, ik heb alles al klaar liggen voor de zwemtas, maar zie het niet zitten om er direct aan te beginnen; ik weet niet waarom?!? Hopelijk wel ergens in januari.
  Ook mijn fijne wensen voor het nieuwe jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op een of andere manier zijn die zakdoekdozen verslavend, ik zie ze vaker in veelvoud voorbij komen, haha.

  Het borduursel op de tas vind ik ook super, dat maakt de tas extra persoonlijk! Wat kunnen we toch veel doen vanuit huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie zwemtas heb je gemaakt. Je bent echt heel nauwkeurig te werk gegaan zie ik wel. En die tissuedozen zien er ook zo vrolijk uit.

  Ik ga binnenkort beginnen met de tissuedoos hoezen. En mezelf kennende maak ik er dan wel een heleboel. Over de zwemtas moet ik nog even nadenken. Mijn kinderen zijn klaar met zwemlessen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Happy new year!
  Wij beginnen hier binnenkort ook aan de tissuehoezen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ps: ik vind jou zwemtas super! Die visjes en dat borduursel :-) waauw

   Verwijderen
 5. Waaaaw, wat ziet dat er mooi uit! Zowel de zakdoekhoesjes als de zwemtas. Super gewoon!
  Ik start ergens de komende dagen. Ondertussen zie ik de zakdoekhoes helemaal zitten, maar die zwemtas.... whoootttt die is moeilijk denk ik:(

  Enfin, als ik strop zit horen jullie mijn noodkreet wel;)

  En vanzelfsprekend ook voor jullie een prachtig en creatief 2013 toegewenst:)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er prachtig uit. Ik begin aan de zwemtas.
  De tas is inmiddels getekend en uit papier geknipt.

  Allemaal succes maar vooral plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De zwemtasheb je 2 x behandeld. Deed je dat toen ze af was? Of van op voorhand de stoffen behandelen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik wil ook wel graag weten hoe dat 'impregneren' precies in z'n werk gaat. Als het me lukt om het zakje nog in januari te kunnen maken, denk ik wel dat ik voor het katoenen 'turn'zakje zal gaan. :-)

   Verwijderen
 8. O, wat een mooie zwemtas!! En ook de tissuedooshoezen mogen er zijn! Prachtig...

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!