donderdag 20 december 2012

Next in line: Spruit

Achterblijven is moeilijk als iedereen zo enthousiast begint!

Een ondeugende spruit, zo noemde mijn oma me vroeger. En zij is degene die me aan het koken en naaien bracht. Als kind mee in de keuken helpen en honderden speldjes gestoken. Wat was het fijn! In het dagelijkse leven gebruik ik meestal gewoon mijn eigen naam: Anke. Samen met Mr Spruit woon ik in de noordrand van Brussel en worden daar nogal geëntertaind door onze kat Spookie.

Jaren later kriebelde het om zelf te naaien en kokkerellen. Een niet standaard figuur dat ervoor zorgt dat ik alle broeken moet aanpassen gaf dat extra duwtje in de rug en op mijn 30ste vroeg ik aan de familie centjes voor mijn eigenste stikmachien! Ondertussen is daar al een overlock bijgekomen natuurlijk... En mocht ik in het Spruitjes-huis mijn droomkeuken installeren.Bloggen begon ik pas recent, zoals velen, vooral voor een eigen logboek. Maar het is wel heel leuk om reacties te lezen. En ook handig als die tante nog maar eens het recept vraagt van de chocomousse of een collega hoe ze ook zo'n leuke kerstzakjes kan maken voor haar boom.

Zoals je op mijn blog kan lezen, ik ben echt niet goed in recepten volgen. Eigenzinnig, koppig, wijsneus, alles is al gebruikt om me te beschrijven en terecht. Dus ik kijk er enorm naar uit om van de receptjes van het boek mijn koppige aanpassingen te delen.

2 opmerkingen:

  1. Leuk he familie ons toch vaak inspireert om achter de naaimachien te kruipen. Ben heel benieuwd naar jou interpretatie van de recepten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Benieuwd wat jij van de recepten gaat maken met jou eigen aanpassingen! Daar houden we wel van.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!